Hva er SUP?

Det heter Stand Up Paddling (SUP) i utlandet, men vi fornorsker det til Stand Up Padling eller Brettpadling her hjemme i Norge. SUP er verdens raskest voksende sport noen gang og øker i popularitet ikke bare i Hawaii lignende omgivelser.

Årsaken til denne enorme veksten er lett å forklare:

  • SUP er lett å lære med riktig utstyr og byr på en umiddelbar mestringsfølelse!
  • SUP gir enormt bra trening både styrke, utholdenhet og ikke minst balanse!
  • SUP kan gjøre overalt hvor det er vann, innsjøer, elver, fjorder og basseng!
  • SUP er gøy, sosialt og enkelt å gjøre med venner!
  • SUP kan gjøres på flatt-vann, åpent hav og i bølger!

Stående padling gir et utrolig treningsutbytte da man kobler inn balanse i tillegg til «core» styrketrening. Utbyttet blir dermed langt bedre og kondisjon, styrke og balanse forbedres betraktelig. Som en bonus blir man eksponert for mye sol og får kjapt litt farge på kroppen også!

I forhold til å sitte nede i en kajakk, ser du også veldig mye bedre når du står og padler – du ser sandbunn, steiner og fisk – og du slipper å bli svett fra navlen og ned. Den lavere vekten gjør dessuten at selv lettere personer ikke har noen problemer med å ta et SUP brett ned fra taket av bilen og bære det ned til vannet – og tilbake. Det setter kvinnelige SUP’ere stor pris på!

SUP.no teamet er norges mest erfarne innen Stand Up Padling og holder en rekke kurs på østlandet, sørlandet og vetslandet hele året gjennom. Følg med på SUP Bloggen for mer informasjon og vår kurs- og demo-kalender.

Vi har også en nettbutikk hvor du kan lese mer om våre produkter og kjøpe det du trenger for å komme i gang med din nye favoritt sport!

På vår teamside finner du oversikten over hvilke butikker i Norge som selger våre produkter. Ta deg en tur innom og se på utvalget de har hvis de befinner seg i nærheten av deg!

SUP Brett

Allroundbrett  er de beste brettene for folk flest i Norge. Disse brettene er perfekte fritid/trenings- og ”hyttebrett” som funker både på innsjøer, elver, fjorder, på åpent hav og i små surfebølger. Det finnes raskere ”race” brett som er lengre, smalere og mindre stabile – og det finnes spesielle brett for surfebølger. Disse er kortere, har mindre oppdrift og er ikke egnet til padling på flatt vann. Men de har langt bedre manøvreringsegenskaper når du surfer på bølgene. Vi hjelper deg å finne det riktige brettet til dine behov!

SUP Åre

Padleåren din skal være så høy at du akkurat klarer å legge hånden din rundt håndtaket når du står med årebladet i bakken. Det finnes både justerbare padleårer, som hele familien kan bruke, og padleårer som du kutter til din egen kroppshøyde. Vi hjelper deg å finne den åren som passer ditt behov! 

SUP Leash

En ”leash” rundt ankelen, slik som surferne bruker, er en enkel og viktig livsforsikring. Denne festes på brettet og rundt ankelen når du padler, og forhindrer at brettet driver bort fra deg om du skulle falle i vannet. På denne måten har du alltid «noe flytende» festet til deg om du skulle falle uti og ikke ha på flytevest. 

Bekledning

Man trenger ikke være redd for å falle uti vannet med normale brett. Vi tar inn stabile brett for norske forhold og kan omtrent garantere deg at du etter kort tid bare padler i vanlige trenings-klær på vår og høst, badetøy om sommeren og en tørrdrakt eller våtdrakt om vinteren. SUP er forøvrig svært sikkert da det bare er å klatre opp igjen på brettet etter en evt. kantring. I en kajakk vil dette by på langt større utfordringer selv i rolig sjø.