Resultater fra NM

SUP.no | Norgesmesterskap i Stand Up Paddle

Lørdag 30 oktober arrangerte norSUP (Norges Stand Up Padleforbund) norgeshistoriens første NM i SUP surfing. Konkurransen var et samarbeid mellom PureRush, SUP.no, Starboard SUP, raggsokk.com og westsurfing.no.

Bølgevarselet så relativt hårete ut på forhånd og fredagen bød på store og choppy bølger, men da lørdagen stod for tur roet det hele seg og forholdene passet for de fleste. Gøtset man på fikk man store og ryddige bølger langt ute, mens den vestlige flanken var gavmild med mindre bølger og whitewater.

Deltagere fra både Sverige og Danmark bidro videre til internasjonalisering av konkurransen!

Pure Rush SUP Challenge #3 gikk av stabelen i Havika, Farsund og et tredvetalls ivrige surfere fikk prøvd seg i bølgene på SUPbrett fra Starboard, før konkurransen ble blåst i gang i 2 tiden. Totalt stilte 16 stykker til start, og det beste av alt, det var flere barske jenter blant deltagerne!

Resultater overall:
  1. Gaute Kristiansen

  2. Jørgen Rodem

  3. Erik Berglihn

  4. Margareta Engström

    (Vinner av kvinneklassen)

Undertegnede og flere av deltagerne, har i flere år vært med å utvikle både sporten og brettene, og de var svært klare for å konkurrere på hjemmebane.

Oktoberværet var absolutt på deltagernes side og i flere dager hadde vind og bølger presset på fra syd. Bølgevarselet var utstedt og med forventninger på 3 meter + og særdeles lite vind, var dette perfekt for bølgesurfingen.

Konkurransen fulgte utslagings metoden og ble gjort ved at heat på 4 konkurrerte i 15 minutter hver. Dette for at alle 4 skal ha en mulighet til å få minst 2 gode bølger. Tilskuere og deltagere på land hjalp til å dømme for å kjøre en maksimalt demokratisk og tilbakelent gjennomføring. Deltagerne ble bedømt etter vanskelighetsgraden på manøverne, ”guts” dvs hvor store bølger de tør å ta. I tillegg kom overall stil.

Med korte pauser mellom heatene og store bølger ble rask de minst erfarne sendt på land igjen, og finalen ble en prøvelse for alle vannmenn og kvinner.

Jørgen Rodem, local hero Erik Berglihn, Gaute Kristiansen og svenske Margareta Engström var til sist, de som hadde krefter igjen i finalen.

Seieren gikk til Gaute, som for øvrig gjennomførte finaleheatet med brukken nese, etter en noe ublidt møte med sitt eget brett inni en 3-4 meters bølge på formiddagen. 2 plass gikk til Jørgen som viste stil av klasse! Tett bak like fulgte Erik som Norges nr 3. I bølge SUP (klar vinner av old boys klassen!). Vinner av kvinneklassen og 4de blant gutta ble svenske Margareta som har bakgrunn som semiproff windsurfer og vannfotograf.

En fantastisk konkurranse i nydelige omgivelser, som viser at surfing på Lista, nesten kan konkurrere med surfing på Hawaii…

Vel møtt neste år.

Følg SUP.no på Facebook og se alle bildene fra eventet her