Starboard SUP sin råeste teknologi

SUP.no | Starboard Stand Up Paddle | Brushed Carbon

Starboard er kjent for alltid å ligge foran konkurrentene og nok en gang ligger Svein Rasmussen minst ett eller to år foran i løpet. Starboard SUP introduserte for 2011 sesongen sin «Brushed Carbon» teknologi. Man skal lete seg i hjel for å finne noe lignende og denne måten å bygge brett i karbon på er helt unik. Ved å redusere «sving vekten» eller momentet på brettene kan man surfe eller padle langt større brett og de føles likevel langt mindre. De mindre SUP surfbrettene føles omtrent som vanlige shortboards!

Finishingen kalles «Brushed» da brettene blir påført et veldig tynt lag med hvit maling som igjen pusses ned til en såkalt «custom finish». Dette fører til at brettet ikke blir overopphetet i sola!

Det som virkelig skiller Brushed Carbon fra alle andre er også graden av presisjon. De fleste andre brett blir støpt og utfallet kan være varierende. Brushed Carbon brettene får kun kjernen støpt, for deretter å bli tatt hånd om av en shaper som sjekker omlag 20 ulike målepunkter og benytter en rekke templates for å se at brettet kommer ut akkurat slik det ble designet! Lamineringen skjer for hånd, før det hele blir sjekket nok en gang før endelig finishing!

For å lære mer om Starboard SUP sine ulike teknologier anbefaler vi å ta en titt på denne siden!