SUP.no på NRK!

SUP.no | NRK Buskerud

Gaute var i dag tidlig i Drammen med Chetan og Nicolai fra NRK og lærte bort litt Stand Up Padling! Du kan høre intervjuet ved å besøk radio.nrk.no siden her del#1 og del #2 . Du kan lese starten av artikkelen her og se video og få resten av den ved å besøke NRK Buskerud sine nettsider, lenke finner du nederst her.

 

Suping sprer seg i Norge

Og nei, det handler ikke om å drikke mens du står på et brett på vannet.

Tekst: Knut Brendhagen og Chetan Rastogi Foto: Nicolai Delebekk

For suping er en forkortelse for stand up padling. Du står rett og slett på et brett i vannet, og framdriften får du med en lang padleåre.

I mange andre land har det lenge vært utbredt, men det er først nå nordmenn begynner å få opp øynene for denne aktiviteten.

– Hawaii var fødestedet for dette som en kommersiell sport, sier Gaute Kristiansen.

Han er en av dem som har introdusert suping i Norge. I løpet av en kort morgenstund, skal han gi to av NRKs medarbeidere en rask innføring, for å se om de klarer det Kristiansen hevder er lekende lett.

– Det er få ting du trenger å tenke på for å få til grunnleggende padling. Selvsagt kan du lære noen teknikker etter hvert, slik at det går fortere og du at får brukt flere muskler, men i starten handler det om å finne balansen, sier Kristiansen.

 

Les resten av artikkelen ved å besøke NRK sine sider her