Kurs i Bodø!

Idag tok Gaute turen til Intersport Bodø for å holde demodag og kurs! Veldig kjekt å kunne pakke sammen 5 brett og ta dem med på flyet!!

En fin artikkel i Bodø Nu:

Skrevet av: Jan Roger Olsen

Foto: Jan Roger Olsen

Prøvde stående padling i Kvalvika

– Dette var artig, sa Elias Hansen-Lia (11), som prøvde det for første gang i ettermiddag.

Om lag 30 personer hadde møtt opp på Intersport Kochs kurs. Mens kajakklubben drev med mer tradisjonell sittende padling, drev de frammøtte på kurset med og padlet stående på det som ser ut som et surfbrett.

– Det spesielle med disse brettene er at de er oppblåsbare, så de tar veldig lite plass. Instruktøren hadde med seg seks brett på flyet hit, så det sier vel sitt, sier Anders Høien, som er butikksjef hos Intersport Koch.

Sosialt

Han hadde fått fyrt opp grillen, og gjorde dermed kurset til en sosial sammenkomst for de frammøtte.

– Vi har fått en del spørsmål i butikken etter brettene, derfor valgte vi å ta inn seks-sju stykker, og nesten alle ble solgt ganske raskt. Så det virker som om at interessen for denne typen aktivitet er på vei oppover. For oss er dette et fint suplement til utvalget av utstyr til andre vannsportaktiviteter, sier Høien.

Ingen ufrivillige bad

For den uinnvidde kan det se ut som en stor oppgave å holde seg oppå brettet, men det skal ikke være veldig vanskelig ifølge Høien.

– Nå en halvtime ut i kurset er det i alle fall ikke noen som har havnet i vannet. Dette er en fin måte å komme seg ut på, og alle i familien kan bruke samme brett siden padleårene er justerbare i lengden, sier han.

Et brett veier litt over ni kilo, og kan koste fra 10.000 kroner og oppover.

– Også her får man det man betaler for. Det finnes brett som koster mye mindre enn det, men da må en regne med at kvaliteten er deretter, sier Høien.

Vil ha eget brett

Men tilbake til Hansen-Lia. Kan han tenke seg å skaffe eget brett?

– Ja, jeg tror det. Det var veldig artig, sier han.

Noen annen form for padling har han ikke drevet med.

– Nei, jeg har aldri prøvd kajakk eller noe sånt, så dette er første gangen.

Se her for hele artikkelen: http://bodonu.no/provde-staende-padling-i-kvalvika/